INGATLAN
ELADÁSHOZ SZÜKSÉGES
DOKUMENTUMOK

MIÉRT VAN ERRE SZÜKSÉGE?

Az ingatlan eladást csak körültekintően szabad végezni. Hiszen sok esetben ez az egyik legnagyobb értékű vagyontárgyunk. Nem lehet félvállról venni! Ezért állítottam össze az ingatlan eladáshoz szükséges dokumentumok csomagot.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?
k

ÉRTÉKBECSLÉS

Hivatalos ingatlan értékbecslés. Nyomtatva és PDF formátumban is továbbítva. 

w

TANÁCSADÁS

1 órás konzultáció során hasznos tanácsokat adok, ahol megbeszéljük a kérdéseit. 

i

TULAJDONI LAP

Megtekintés után a komoly vevő mit fog kérni? Igen, a tulajdoni lapot.

TÉRKÉPMÁSOLAT

Amennyiben hitelre venné meg az érdeklődő, akkor a térképmásolat is szükséges.

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY

Az esetek többségében erre is szükség lesz.

KISZÁLLÁSI DÍJ

Fejér megye bármely településére a kiszállás ingyenes. További települések a leírásban.

ISMERJE MEG
A CSOMAG TARTALMÁT

Értékbecslés

Hivatalos és független ingatlan értékbecslés
 • Időt, pénzt, hirdetési költséget takaríthat meg azáltal, hogy egy jól beárazott ingatlannal jelenik meg a piacon. Így az eladás várható időtartama  jelentősen lerövidül, szemben egy túlárazott ingatlannal, ahol akár több évig is elhúzódhat az értékesítés.
 • Amennyiben értékbecslés hiányában alulárazott ingatlannal jelenik meg a piacon, azt jó eséllyel gyorsan, de veszteséggel fogja értékesíteni.
 • Alku esetén hivatalos ingatlanforgalmi szakvélemény birtokában könnyebben megvédheti álláspontját, meggyőzheti a vevőt az ár indokoltságáról, ezáltal biztosíthatja, hogy az ingatlan reális piaci áron keljen el.
k
w

Tanácsadás

Biztosan Ön is szeretné a legmagasabb árat elérni.
 • Tudja hogyan érheti el, hogy beleszeressenek az eladó ingatlanába?
 • Tudja hogyan találja meg a megfelelő vevőt?
 • Tudja hol hirdessen? Milyen gyakorisággal, hogyan kerüljön a listák elejére?
 • Tudja mitől lesz jó a hirdetés?
 • Megfelelő fotókat és alaprajzot tud készíteni?
 • Tisztában van a jelenlegi jogi szabályokkal?
 • Tudja mivel érdemes elkezdeni?
 • Tudja milyen iratok, dokumentumok szükségesek?
 • Tudja milyen apró részletekre kell odafigyelni?
 • Tudja kezelni az érdeklődőket?

A fenti és ehhez kapcsolódó kérdésekre kaphat választ a konzultáció során. De természetesen a további kérdéseit is átbeszéljük.

Tulajdoni lap

Valószínű, hogy nem kér le rendszeresen tulajdoni lapot az ingatlanról, melyet most el szeretne adni. Pedig az ingatlan eladáshoz szükséges dokumentumok közül ez lehetne az első. Mindenképpen ellenőríznie kell, hogy minden rendben van-e. Komoly érdeklődés esetén pedig ezzel igazolja, hogy a saját tulajdona és semmi probléma az eladhatóságával.

Az érdeklődőknek és saját részre is bőven elegendő a nem hiteles tulajdoni lap, mert ugyanúgy minden szükséges információt le tud róla olvasni.  

i

Térképmásolat

Sokan nem is gondolnak rá ingatlan eladásakor, illetve vásárlásakor. Pedig sok kellemetlenségtől kímélheti meg magát, ha ezen a lapon is minden rendben van.
Régebbi ingatlanoknál előfordul, hogy pl. a hozzáépítést, vagy melléképületet elfelejtették bejelenteni. Így nem lett feltüntetve a térképen. Hiteles vevőnél ez gondot jelenthet, mert ami nincs a papíron, az bizony a banknak nem is létezik.
Bizonyosodjon meg róla, hogy minden rendben van, így az érdeklődőt is megnyugtathatja a térképmásolat alapján. Itt is elegendő a hitelesítés nélküli térképmásolat (helyszínrajz).

Energetikai tanúsítvány

Lakások, családi házak adásvételéhez nélkülözhetetlen dokumentum. Az ügyvéd minden esetben kérni fogja annak “HET” számát. Ezt se halassza az utolsó előtti pillanatra. Hiszen ha komolyak az eladási szándékai, akkor érdemes már hirdetési szövegben feltüntetni, hogy milyen besorolással rendelkezik az ingatlan. 10 évig érvényes, melyet az adásvétel alatt át kell adni a vevőnek. 

Kiszállási díj

Fejér megyében az utazási díj minden egyes esetben benne van az ingatlan eladáshoz szükséges dokumentumok csomag árában, így ezért külön nem kell fizetni.

Természetesen az ország bármely településéről igényelheti a szolgáltatást. Miután megírta hol van az ingatlan, akkor tudok pontos kiszállási díjat mondani. 

 A csomag előnye, hogy a kiszállási díj – még ha messzebbről is rendeli – csak egyszer kerül felszámításra. 

 

Milliók is múlhatnak a döntésein, ezért ne tekintse kiadásnak a szolgáltatást.

AKIK MÁR ÉLTEK A LEHETŐSÉGGEL

„Mivel nem Magyarországon élünk, így nehezen tudtunk dönteni, hogy kire bízzuk a ház eladását és a velejáró papirmunkák lebonyolítását. Ma már, így utólag elmondhatjuk, nagyon örülünk, hogy Bálintot választottuk. Gyors, pontos, megbizható és precíz odafigyeléssel a velejáró nyugodtságával végzi munkáját. Mi csak köszönettel tartozunk Bálintnak!“

M & J / München

“Bálint nagyon lelkiismeretes, korrekt fiatalember, szívesen ajánlom bárkinek.”

Norbert, Pákozd

“Köszönöm a gyors és igényes munkát.“

S. Arnold

5 csillag

A CSOMAG ÁRA

* A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek! Forintban értendő, bruttó (számlás) ár. A legtöbb esetben a fenti díj tartható, de speciális ingatlanok esetén nem érvényes. Minden dokumentum 1 példányban kerül átadásra. Amennyiben több példányra is szüksége van és / vagy több helyrajzi számon szerepel az ingatlan, akkor az plusz költséget jelent. A következő ingatlanokra érvényes: lakás, családi ház, nyaraló, telek. Utóbbi 2 esetben természetesen olcsóbb a díj, mert nem kell energetikai tanúsítvány. 

Gyakran ismételt kérdések
Kérdeznék...

Ha itt nem találja a kérdésére a választ, hívjon vagy írjon bizalommal.

Kiszállási díjról
 • INGYENES kiszállás Fejér megye összes településére

 • Budapest és Pest megye: + 10.000.- Ft 
 • Magyarország egész területén vállalom a szolgáltatást, de ebben az esetben az ajánlatkérő űrlap kitöltése után tudok írni pontos kiszállási díjat.
Mikor kell fizetnem?

Személyes találkozáskor

Fizetés a helyszíni szemlén történik, számla ellenében.

Előre utalással

Amennyiben kényelmesebb Önnek az utalás, akkor arra is van lehetőség. Ha minden szükséges információt egyeztettünk, akkor fogom küldeni az utalási adatokat.

Fejér megyén kívül eső települések esetében

Itt minden esetben a megbeszélt utazási költséget előre kell utalni, a többit a helyszíni szemlén kérem. 

RENDELJE MEG MOST!

Hívjon a +36 30 555 0542-es számon, vagy írjon üzenetet.

GDPR

JOGI NYILATKOZATOK

ADATVÉDELEM: Megrendeléskor kapott személyes adatokat bizalmasan kezelem, harmadik személynek nem kerül átadásra. Bővebben…

SZERZŐI JOG:  Az ertekbecsles-tanacsadas.hu teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Másolása, átdolgozása díjköteles! Bővebben…

ELÉRHETŐSÉGEK

Tunyogi Bálint
ingatlanvagyon- értékelő és közvetítő

Telefonszám: +36 30 555 0542
Email: info@ertekbecsles-tanacsadas.hu
Web: ertekbecsles-tanacsadas.hu